Vurige Krijger koffiebonen – 750 gram

14,6516,17
excl. BTW - of abonneer

Direct trade koffie uit Burundi. We betalen 50% meer dan de wereldmarktprijs. Boeren verdienen meer en houden geld over om te investeren. Zo groeien we samen. Daarnaast investeren we van elke kilo koffie €1,- in microkredieten.

De Vurige Krijger is een blend van koffies uit het noorden van Burundi met tonen van kaneel, pure chocolade en créme.

Coöperaties:

Kazoza Keza, Nkamwayacu, Twaranyuzwe

Sterkte bonen:

16,17

Eenmalig of abonnement:
Productaantal Prijs per stuk
10+ 14,65

Artikelnummer: PA000475 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Coöperaties:

Kazoza Keza, Nkamwayacu, Twaranyuzwe

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Burundi

Smaaktonen:

Walnoten, créme, pure chocolade, kaneel

Dit is een direct trade koffie uit Burundi. We hebben de blend gemaakt met de bonen van drie coöperaties waarmee we een samenwerking hebben. De plantages liggen op verschillende plekken in het land. De verschillen in bodemsamenstelling, hoogte en regen zorgen ervoor dat alle koffies een eigen karakter hebben. Samen hebben ze in deze blend het karakter van een Vurige Krijger.

Impact in Burundi

Door koffie uit Burundi te drinken maak je veel impact. Boeren hebben er slecht toegang tot de wereldmarkt en verdienen gemiddeld zo’n €20,- per maand. De enige manier om dit te verbeteren is door een betere prijs voor koffie te betalen.

Leefbaar inkomen

Pure Africa zet zich ervoor in om een leefbaar inkomen te betalen aan koffieboeren. In de contracten die we sluiten nemen we een minimumprijs op die aan koffieboeren moet worden betaald. Hierdoor weten we zeker dat boeren een flink hogere prijs betaald krijgen voor de koffie dan anders. Dit moet leiden tot een leefbaar inkomen voor koffieboeren.

Eerlijk over een leefbaar inkomen

Het is belangrijk om eerlijk te zijn over een leefbaar inkomen voor koffieboeren. Wij sluiten contracten aan de hand van de Living Income Reference Price die is berekend door Fairtrade voor Uganda (LIRP). De LIRP was $3,62 voor een kilo groene Arabica koffie in 2022. Voor boeren met een kleine plantage is die prijs soms nog steeds onvoldoende voor een leefbaar inkomen. Maar voor de gemiddelde boer is dit een prijs die leidt tot een leefbaar inkomen.

Samenwerking op microkredieten in Burundi

Van elke kilo koffie die jij drinkt investeert Pure Africa €1,- in microkredieten. In samenwerking met de FENACOBU bank verstrekken we microkredieten aan boeren die lid zijn van de cooperatie. Door te investeren in hun plantages kunnen zij de opbrengst verhogen en de kwaliteit verbeteren.

Het eerste plan waaraan gewerkt wordt is om meerdere boeren een microkrediet te verstrekken waarmee zij dieren aankopen. De dieren zorgen voor mest. Omdat ze zich ook voortplanten levert de verkoop geld op en kan zo het microkrediet worden afgelost. Ondertussen hoeft de boer minder uit te geven aan kunstmest.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.