Onze impact

Ons doel: microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers door Nederland te voorzien van fantastische koffie

Het verhaal van Jean Bosco uit rwanda

Hij is boer in Rwanda en woont niet ver van de stad Gitarama in het westen. Hij wil zijn boerenbedrijf uitbreiden om zijn inkomen te vergroten. Schaalvergroting is nodig in Rwanda. Jean Bosco wil land kopen om een hele nieuwe plantage te starten. Hij gebruikt de lening ook om een agronoom in te huren.

Jean Bosco heeft 1 miljoen Francs geleend, ongeveer €1.000,-. Hij betaalt de lening in twee jaar af. De rente over die periode is zo’n €90,-. Als hij naar een normale bank zou gaan moet hij over dezelfde periode ongeveer €450,- rente betalen.

Lees hier het verhaal van Jean Bosco
jeanbosco
De volkskrant

Pure Africa investeert in eerlijke koffieprijs

Pure Africa verstrekt niet alleen microkredieten, we zetten ons ook in voor een betere prijs voor de koffieboer. Lees dit artikel over ons in de Volkskrant.

Lees hier het artikel

Wat doen we?

Pure Africa investeert van iedere kilo verkochte koffie €1,- in microkredieten aan boeren in Afrika. Dit geld gebruiken zij om hun plantage uit te breiden en de oogst te verbeteren. We doen dit in samenwerking met een lokale bank.

De bank mag 6% rente vragen. Dat is veel minder dan de gebruikelijke 25-40%. Zo bespaart de boer veel rentekosten en blijft er meer geld over om te investeren.

Wat doen we?
proefpakket

Waarom doen we het?

  • we willen goede ondernemers helpen hun bedrijf op te bouwen
 met een lening
  • financiële ongelijkheid moeten we de wereld uit helpen
Lees hier de verhalen
Pure Africa investeert in microkredieten

We geloven in de kracht van ondernemers. Met Pure Africa koffie maken we een positieve impact.

Zo werkt het