over ons

Het was liefde op het eerste gezicht met koffies uit Afrika. Ando (een van onze oprichters) nam koffie mee uit Ethiopië, het land waar hij een tijd woonde. Na een uitgebreide testsessie besloten Ando en Justus (de andere oprichter) om koffies uit Afrika te gaan verkopen aan consumenten en bedrijven in Nederland.

Sociaal ondernemen

Omdat we bij Pure Africa in meer geïnteresseerd zijn dan winst werd er in het begin al meteen nagedacht over de sociale kant van het bedrijf. De meeste winst valt te halen voor de boer. Als je eenmaal gezien hebt hoe een boer in Rwanda leeft dan weet je dat hij te weinig betaald krijgt voor zijn product. We houden ervan om de zaken in eigen hand te hebben en wilden de impact van wat we doen kunnen meten. Dat sloot de mogelijkheid uit om geld aan een grote organisatie te geven.

We wilden het dus zelf doen en besloten om te investeren in microkredieten. We geloven in ondernemerschap; mensen die een lening afsluiten en risico nemen om hun inkomen te vergroten. Sindsdien investeren we van elke kilo koffie €1,- in microkredieten.

Lees er hier meer over
Twee mannen op zakken
Twee mannen lachen ondernemen

Ondernemen omdat het leuk is

Naar Afrika gaan, koffieboeren bezoeken en kijken of je kunt samenwerken is leuk. Net als het plaatsen van een mooie koffievoorziening bij een bedrijf waarvan de mensen die hem gaan gebruiken blij worden. Met klanten en leveranciers een leuke relatie opbouwen en samen zorgen voor lekkere koffie en veel impact is wat ons elke dag motiveert en veel plezier geeft.

Pure Africa investeert in microkredieten

We geloven in de kracht van ondernemers. Met Pure Africa koffie maken we een positieve impact.

Zo werkt het