Skip to main content
Sticker fairchain koffie Pure Africa

Professionele koffiemachines

Premium koffiebonen uit Afrika
Koffie op kantoor

Professionele koffiemachines & direct trade koffiebonen

Voor jouw kantoor verzorgen we graag de koffievoorziening. Pure Africa is dealer van bekende merken als Jura, La Marzocco, Ascaso en Franke.

De meest gebruikte koffiemachines voor kantoor zijn de volautomaten. Met name de machines van Jura en Franke gebruiken onze klanten graag.

De Jura X10 is onze meest verkochte koffiemachine voor kantoor.

Proefpakket koffiebonen van Pure Africa
Professionele koffiemachine

Ascaso is duurzaam

 

De professionele koffiemachines zijn innovatief omdat ze duurzaam omgaan met hun energie. Professionele koffiemachines produceren veel warmte. Apparatuur staat vaak lang achter elkaar aan. Ascaso maakt gebruik van een slimme techniek om energie te besparen terwijl je tegelijkertijd de temperatuur van je koffie tot op de graad nauwkeurig kunt regelen.

De temperatuur in de boilers is lager dan gebruikelijk. Op het moment dat je koffie maakt wordt het water op de precies de juiste temperatuur gebracht. Slim, eigenlijk heel eenvoudig en toch innovatief.

Koffie op kantoor

Franke A800 FoamMaster

Professionele koffiemachine voor kantoor en horeca. Je kunt deze machine bij Pure Africa leasen en kopen. Natuurlijk leveren we er ook premium koffiebonen bij.

Professionele koffiemachine horeca

In de horeca worden halfautomatische espressomachines zoals die van La Marzocco en Ascaso het meest gebruikt. Logisch, met een Italiaanse espressomachine maak je de allerbeste espresso’s en cappuccino’s. De laatste jaren zijn er een aantal goede ontwikkelingen geweest. De machines zijn hierdoor duurzamer geworden en je hebt meer controle over hoe jij je koffie maakt.

In de horeca is capaciteit van belang. Daarom zie je meestal tweegroeps koffiemachines zodat je vier koppen koffie tegelijkertijd kunt zetten. Voor horeca espressomachines is de temperatuurbeheersing een van de belangrijkste zaken om op te letten.

Een barista is de hele dag bezig met zijn koffiemachine. Door bijvoorbeeld een weersverandering kan het zijn dat je de instellingen van je machine moet wijzigen. Dit begint vaak met de maalgraad. Een goede molen is daarom van groot belang.

Ascaso espressomachine voor kantoor

 

Leasen of kopen

Bij Pure Africa kun je een professionele koffiemachine leasen of kopen. Het werkt simpel. Je betaalt een vast maandelijks bedrag terwijl wij voor de koffie zorgen en het onderhoud voor je regelen. Je hoeft alleen nog maar te genieten van je koffie.

Kies je ervoor om te kopen dan is de machine natuurlijk je eigendom. Dat is over het algemeen de voordeligste optie. De kwaliteit van professionele koffiemachines is in de afgelopen jaren verbeterd. Daardoor bespaar je geld en spaar je het milieu. Probeer niet teveel te besparen op het onderhoud als je de machine koopt. Uiteindelijk wordt de smaak van je koffie minder goed en je machine gaat korter mee. We raden aan om regelmatig preventief onderhoud uit te voeren

 

Onderhoud

Het onderhoud van je koffiemachine regelen wij voor je. Afhankelijk van het type machine en de leeftijd maken we een aanbod op maat. Onze monteurs kunnen vaak op locatie repareren. Als we de machine moeten nemen krijg je van ons een vervangend apparaat.

 

De laatste jaren zien we dat de professionele halfautomaat koffiemachine in opkomst is bij kantoren. Bedrijven kiezen ervoor hun medewerkers en klanten de beste kwaliteit koffie aan te bieden.

Zo plaatsten we bij Evident in Utrecht een Ascaso Barista met eigen logo in hun nieuwe “clubhouse”. Het is een prachtig pand geworden met veel licht en gebruik van hout. Daar hoort een topkwaliteit koffiemachine bij. En eerlijk is eerlijk, de beste koffie maak je met een halfautomaat. Ando gaf een barista cursus zodat iedereen nu latte art kan maken ;).

 

Bij Evident in Utrecht staat een professionele koffiemachine van Pure Africa.

Barista cursus op kantoor

 

Trend: constante verbetering volautomaten

Er zijn ook trends die je bijna niet opvallen. Met de introductie van elke nieuwe volautomaat weet Jura steeds de kwaliteit van je kop koffie te verbeteren. Soms zit dit in de molen van de machine en soms in een aanpassing in het zetsysteem. Zo komen volautomatische koffiemachines qua koffie kwaliteit steeds een stapje dichter bij de halfautomaten.

We zien ook steeds meer volautomatische koffiemachines die kunnenwerken met havermelk, sojamelk of rijstmelk. De echte doorbraak laat nog even op zich wachten, maar het komende jaar valt hier zeker nieuws over te verwachten.

 

Trend: kortere lease contracten

De vijfjarige contracten die bedrijven vroeger moesten sluiten met de grote koffie bedrijven zijn niet meer van deze tijd. Veel bedrijven vragen ons om contracten van twee of drie jaar. Vaak zijn dit snelgroeiende bedrijven die flexibel willen blijven. Bij Pure Africa is het mogelijk om voor de door jou gewenste termijn apparatuur te leasen. Wij denken graag met je mee.

 

Pure Africa is meer dan professionele koffiemachines

Pure Africa is een echt koffiebedrijf. Goede koffiemachines zijn ontzettend belangrijk om in een professionele omgeving goede koffie te maken. De kwaliteit en smaak van de koffie zijn allesbepalend. Met onze vijf koffiekarakters hebben wij voor iedereen een goede smaak.

Van iedere kilo koffie die jij drinkt investeren we €1,- in microkredieten. Kleine leningen die we verstrekken aan koffieboeren zodat zij land of nieuwe koffiebomen kunnen kopen. Dat zorgt voor toename van inkomen. Sinds 2017 importeren we onze eigen koffie. De Waaghals is een direct trade koffie waarvoor we een eerlijke prijs hebben betaald. Benieuwd hoe dit zit? Lees hier meer over onze direct trade visie.

Met direct trade en investeringen in microkredieten kunnen we ervoor zorgen dat koffieboeren ook in de toekomst koffie willen verbouwen. Doordat boeren in Afrika decennialang onderbetaald zijn willen de jongeren van nu naar de stad in plaats van boer worden. Als de inkomens en de mogelijkheden groter worden krijgen we betere koffie en verdelen we de winst eerlijker. Zo dragen de koffiemachines die wij in professionele omgevingen plaatsen bij aan het eerlijker maken van de koffieketen.

 

Goede koffie met een goede machine

Onze klanten kiezen voor Pure Africa omdat ze een goede koffiemachine zoeken en een bereikbare klantenservice. Maar bovenal kiezen bedrijven voor Pure Africa vanwege de koffie. Als je een mooie koffiemachine hebt gekocht dan wil je toch ook goede koffiebonen?

Alle bonen komen uit Afrika en groeien op 1.500 tot 2.000 meter hoogte. De boeren waarmee wij samenwerken in Rwanda en Burundi hanteren hoge standaarden voor het bewerken van hun plantages. Wij branden de koffie in Nederland op de juiste smaak. Zo halen we samen met onze leveranciers alles uit de geweldige koffies die groeien in Afrika.