Professionele koffiemachines

Heb je een nieuwe professionele koffiemachine nodig? Pure Africa levert specialty koffie in combinatie met de beste apparatuur. Kies of je zelf melk wilt opschuimen met een stoompijp of juist met een druk op de knop een cappuccino wilt maken. Bij de keuze van de merken waarmee we het meest intensief samenwerken is duurzaamheid belangrijk. De belasting van het klimaat is lager en jij bent tevreden omdat je minder storingen hebt. 

Professionele koffiemachines

We maken het je graag gemakkelijk en dus bepaald je zelf of je wilt leasen of kopen. Dat jij zonder zorgen kunt genieten van lekkere koffie is belangrijk voor ons. Storingen worden opgelost en onze telefonische helpdesk beantwoordt al je vragen. Bijna door je koffie voorraad heen? Bestellen doe je eenvoudig met je eigen b2b account. Als je het gezelliger vindt om te bellen of mailen mag dat ook gewoon.

Professionele koffiemachine op kantoor

De meest gebruikte koffiemachines voor kantoor zijn de volautomaten. Met name de machines van Jura en ETNA gebruiken onze klanten graag. Jura is de beste koffiemachine voor kantoren tot 50 medewerkers. Boven de 50 medewerkers is ETNA de meest logische keuze omdat de machines van ETNA 100 koppen koffie per uur kunnen zetten. Dit is de meest populaire ETNA. De Jura X8 Professional is onze meest verkochte koffiemachine voor kantoor.

Professionele koffiemachine voor kantoor

Jura GIGA X3 Professional

Professionele koffiemachine horeca

In de horeca worden halfautomatische espressomachines zoals die van La Marzocco en Ascaso het meest gebruikt. Logisch, met een Italiaanse espressomachine maak je de allerbeste espresso’s en cappuccino’s. De laatste jaren zijn er een aantal goede ontwikkelingen geweest. De machines zijn hierdoor duurzamer geworden en je hebt meer controle over hoe jij je koffie maakt. 

In de horeca is capaciteit van belang. Daarom zie je meestal tweegroeps koffiemachines zodat je vier koppen koffie tegelijkertijd kunt zetten. Voor horeca espressomachines is de temperatuurbeheersing een van de belangrijkste zaken om op te letten.

Een barista is de hele dag bezig met zijn koffiemachine. Door bijvoorbeeld een weersverandering kan het zijn dat je de instellingen van je machine moet wijzigen. Dit begint vaak met de maalgraad. Een goede molen is daarom van groot belang. 

Ascaso is duurzaam

De professionele koffiemachines zijn innovatief omdat ze duurzaam omgaan met hun energie. Professionele koffiemachines produceren veel warmte. Apparatuur staat vaak lang achter elkaar aan. Ascaso maakt gebruik van een slimme techniek om energie te besparen terwijl je tegelijkertijd de temperatuur van je koffie tot op de graad nauwkeurig kunt regelen.

De temperatuur in de boilers is lager dan gebruikelijk. Op het moment dat je koffie maakt wordt het water op de precies de juiste temperatuur gebracht. Slim, eigenlijk heel eenvoudig en toch innovatief.

Ascaso espressomachine voor kantoor

Leasen of kopen

Bij Pure Africa kun je een professionele koffiemachine leasen of kopen. Het werkt simpel. Je betaalt een vast maandelijks bedrag terwijl wij voor de koffie zorgen en het onderhoud voor je regelen. Je hoeft alleen nog maar te genieten van je koffie.

Kies je ervoor om te kopen dan is de machine natuurlijk je eigendom. Dat is over het algemeen de voordeligste optie. De kwaliteit van professionele koffiemachines is in de afgelopen jaren verbeterd. Daardoor bespaar je geld en spaar je het milieu. Probeer niet teveel te besparen op het onderhoud als je de machine koopt. Uiteindelijk wordt de smaak van je koffie minder goed en je machine gaat korter mee. We raden aan om regelmatig preventief onderhoud uit te voeren

Onderhoud

Het onderhoud van je koffiemachine regelen wij voor je. Afhankelijk van het type machine en de leeftijd maken we een aanbod op maat. Onze monteurs kunnen vaak op locatie repareren. Als we de machine moeten nemen krijg je van ons een vervangend apparaat.

De pandemie heeft het werken op kantoor helemaal veranderd. Bedrijven hebben nagedacht over het kantoor van de toekomst. Dit wordt meer een plek om samen te komen met je collega’s terwijl je er ook rustig kunt werken als dat nodig is. Met een verandering van de inrichting komen ook andere wensen op het gebied van koffiemachines. We plaatsen steeds vaker een halfautomaat. 

Zo plaatsten we bij Evident in Utrecht een Ascaso Barista met eigen logo in hun nieuwe “clubhouse”. Het is een prachtig pand geworden met veel licht en gebruik van hout. Daar hoort een topkwaliteit koffiemachine bij. En eerlijk is eerlijk, de beste koffie maak je met een halfautomaat. Ando gaf een barista cursus zodat iedereen nu latte art kan maken ;). 

Bij Evident in Utrecht staat een professionele koffiemachine van Pure Africa.

Barista cursus bij Evident

Trend: constante verbetering volautomaten

Er zijn ook trends die je bijna niet opvallen. Met de introductie van elke nieuwe volautomaat weet Jura steeds de kwaliteit van je kop koffie te verbeteren. Soms zit dit in de molen van de machine en soms in een aanpassing in het zetsysteem. Zo komen volautomatische koffiemachines qua koffie kwaliteit steeds een stapje dichter bij de halfautomaten.

Trend: kortere lease contracten

De vijfjarige contracten die bedrijven vroeger moesten sluiten met de grote koffie bedrijven zijn niet meer van deze tijd. Veel bedrijven vragen ons om contracten van twee of drie jaar. Vaak zijn dit snelgroeiende bedrijven die flexibel willen blijven. Bij Pure Africa is het mogelijk om voor de door jou gewenste termijn apparatuur te leasen. Wij denken graag met je mee.

Meer dan koffiemachines

Pure Africa is een echt koffiebedrijf. Goede koffiemachines zijn ontzettend belangrijk om in een professionele omgeving goede koffie te maken. De kwaliteit en smaak van de koffie zijn allesbepalend. Met onze vijf koffiekarakters hebben wij voor iedereen een goede smaak.

Van iedere kilo koffie die jij drinkt investeren we €1,- in microkredieten. Kleine leningen die we verstrekken aan koffieboeren zodat zij land of nieuwe koffiebomen kunnen kopen. Dat zorgt voor toename van inkomen. Sinds 2017 importeren we onze eigen koffie. De Waaghals is een direct trade koffie waarvoor we een eerlijke prijs hebben betaald. Benieuwd hoe dit zit? Lees hier meer over onze direct trade visie.

Met direct trade en investeringen in microkredieten kunnen we ervoor zorgen dat koffieboeren ook in de toekomst koffie willen verbouwen. Doordat boeren in Afrika decennialang onderbetaald zijn willen de jongeren van nu naar de stad in plaats van boer worden. Als de inkomens en de mogelijkheden groter worden krijgen we betere koffie en verdelen we de winst eerlijker. Zo dragen de koffiemachines die wij in professionele omgevingen plaatsen bij aan het eerlijker maken van de koffieketen.