Allemansvriend koffiebonen – 750 gram

14,6516,17
excl. BTW - of abonneer

Een direct trade koffie uit Rwanda en Uganda. De Allemansvriend is een blend van van Juru koffie uit het oosten van Rwanda en robusta koffie uit Uganda.

Je proeft de rijke smaak van tropisch fruit en chocolade. Maar ook de licht pittige smaak van robusta.

Coöperaties:

Juru, Acrecoff

Sterkte bonen:

16,17

Eenmalig of abonnement:
Productaantal Prijs per stuk
10+ 14,65

Artikelnummer: PA000175 Categorie: Tag:

Beschrijving

Coöperaties:

Juru, Acrecoff

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Rwanda, Uganda

Smaaktonen:

Chocolade, tropisch fruit, mandarijn

Direct trade koffiebonen

De Allemansvriend kopen we rechtstreeks in bij boeren die we kennen. We werken al jaren samen met de boeren van coöperatie Juru in Rwanda. Als enige vaste klant van Juru maken we daar echt een verschil.

In de samenwerking met Acrecoff maken we op dezelfde manier een verschil. In 2022 was de container robusta koffiebonen die wij kochten de allereerste export. Ook met Acrecoff bouwen we aan lange termijn relaties. We geloven erin dat het onze kwaliteit ten goede komt en dat boeren pas echt profiteren van lange termijn samenwerkingen.

Allemansvriend: gemaakt voor Nederland

Bij Pure Africa maken we onze eigen blends van koffies. Dit doen we door met ons hele team te testen. Gezamenlijke komen we tot het beste resultaat.

Bij de Allemansvriend hebben we gezocht naar een echte Nederlandse koffie. En ja, in Nederland houden we van sterke koffie. Denk aan de koffie in rode verpakking die we allemaal hebben gedronken (en waarvoor de koffieboer veel te weinig betaald krijgt). Denk aan die koffie, maar dan verfijnder en van een veel hogere kwaliteit. Dat is de Allemansvriend.

We hebben een premium kwaliteit arabica boon gemixt met de beste robusta die we in Uganda konden vinden. Een pittige en sterke koffie die voor iedereen geschikt is.

Fairchain koffiebonen

Pure Africa heeft als doel om de koffieketen eerlijker te maken. Dit doen we door met coöperaties te werken aan een leefbaar inkomen voor koffieboeren. Hiervoor gebruiken we de leefbaar inkomen referentieprijs.

Voor de arabica koffie betekent het dat we minimaal $3,62 hebben betaald in de Allemansvriend. In Uganda hebben we voor robusta koffie $3,17 betaald. Om een leefbaar inkomen te realiseren moet daarvan $1,88 aan koffieboeren worden betaald.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.