Allemansvriend koffiebonen – doos 10 x 750 gram

146,50 excl. BTW - of abonneer

Een melange van direct trade koffiebonen uit Rwanda en Uganda. We betalen een Living Income Reference Price aan koffieboeren. Daarmee betalen we al snel 50% meer dan de wereldmarktprijs. De Allemansvriend is een volle koffie met een licht bittere afdronk.

  • €16,35 voordeel per 10 zakken
  • €1,- investering in microkredieten
  • Uit een zak van 750 gram haal je ongeveer 90 kopjes koffie

Coöperaties:

Juru, Acrecoff

Sterkte bonen:

 

Eenmalig of abonnement:

Artikelnummer: PA000110 Categorie: Tag:

Beschrijving

Coöperaties:

Juru, Acrecoff

Sterkte bonen:

Land van herkomst:

Rwanda, Uganda

Smaaktonen:

Chocolade, tropisch fruit, mandarijn

Biologische koffiebonen uit de Sidamo regio in Ethiopië. Dit is de plek waar de oorsprong van koffie ligt. Hoewel de meeste koffie op plantages groeit heb je in deze regio zelfs nog koffie die in het wild groeit en erg lekker smaakt.

Biologische koffiebonen

De Biologische Allemansvriend wordt zonder bestrijdingsmiddelen verbouwd en verwerkt. Het voelt goed om biologische koffiebonen te gebruiken voor je dagelijkse kop koffie. Op biologische plantages zie je vaak een grotere diversiteit aan leven rondom de plantage. Alleen daarom is het goed om het drinken van biologische koffie te stimuleren.

Tonen van chocolade

In deze koffie vind je tonen van chocolade en fruit terug. Het is een frisse koffie en dat betekent dat er (bijna) geen bitter aanwezig is in de smaak. Hierdoor is het een koffie die veel mensen aanspreekt. Een echte Allemansvriend dus. En dat geldt des te meer omdat deze koffiebonen ook nog eens biologisch zijn.

“Lekkere koffie, mooie missie, vlotte en
vriendelijke zakelijke samenwerking”
We scoren een 4.8/5 op google review
en daar zijn we heel trots op!
microkrediet sticker
Onze impact

Microkredieten bereikbaar maken voor Afrikaanse ondernemers

Van iedere kilo koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren.