Skip to main content
Koffie op kantoor

Verse koffiebonen op kantoor

By 15 januari 2015augustus 27th, 2015No Comments

De beste koffiebonen voor kantoor met een uniek fairtrade concept. Dat is Pure Africa. Door Afrikaanse koffie te drinken op kantoor investeer je samen met collega’s in microkredieten voor ondernemers in Afrikaanse landen. Als bedrijf sla je twee vliegen in een klap; lekkere koffie van Arabica kwaliteit en een mooie manier om invulling te geven aan je maatschappelijke betrokkenheid als onderneming.

Door te investeren in microkredieten kiezen we bij Pure Africa voor ondernemerschap. Omdat er in praktisch heel Afrika geen bank te vinden is die een normale ondernemer een krediet verstrekt om een bedrijf te starten doen wij het! Door mensen verantwoordelijk te maken voor hun eigen presteren en ze dus geen geld of spullen te geven is de ondernemer meer gemotiveerd om hard te werken. Aan het einde van het jaar moet immers de lening afbetaald zijn. Zo lossen we twee problemen in een keer op. En jij drinkt lekkere koffiebonen op kantoor.

We geven mensen toegang tot een microkrediet en helpen er ook de kinderen van de ondernemer mee. Kinderen krijgen gezonder eten en vaak de mogelijkheid om naar school te gaan. De belangrijkste voorwaarde voor welvaartsgroei is opleiding. Hoe meer kinderen naar school kunnen, hoe beter de toekomst van een land eruit ziet.

 Fairtrade koffiebonen

Maar waarom combineren met Afrikaanse fairtrade koffiebonen? Afrika is de geboortegrond van Arabica koffieboon. De naam is te danken aan de regio Kaffa in Ethiopië waar koffie werd ontdekt. Over de manier waarop dit gebeurde verschillen de meningen, maar zeker is dat koffie vanuit Oost-Afrika de wereld over is gegaan.

 Arabica koffiebonen kopen

Online verse Arabica koffiebonen kopen is voor bedrijven heel eenvoudig. Je wordt klant bij ons door je aan te melden. Vervolgens kun je simpel bestellen zoals jij dat wilt: per mail, telefoon, whatsapp, Facebook of via onze webshop.

De microkredieten realiseren we samen met Kwasa. Deze stichting wordt door vrijwilligers gerund. Zo weten we zeker dat iedere Euro op de juiste plek terecht komt.