Skip to main content
Thee

Tea of Life nu te koop bij Pure Africa

By 11 december 2023maart 5th, 2024No Comments

Bij Pure Africa zijn we elke dag bezig met koffie. Maar als je gasten thuis of op kantoor iets te drinken aanbiedt dan hoort thee er natuurlijk gewoon bij. Om jou een brede keuze aan eerlijke en kwalitatief goede thee aan te bieden hebben we Tea of Life aan ons assortiment toegevoegd. De thee van Tea of Life is Fairtrade gecertificeerd en biologisch verbouwd. 

Bij het kiezen van een partner is het voor ons van belang dat ook onze partner veel aandacht besteedt aan sociale impact aan het begin van de keten en aan de natuur. Daarom kiezen we voor biologische thee die door Tea of Life volgens de Fairtrade principes zijn ingekocht. 

Lokaal verwerkt

De thee van Tea of Life wordt lokaal verwerkt. Hierdoor blijft er meer economische waarde achter op Sri Lanka. Hoewel de keuze voor lokale verwerking met koffie onverstandig is, ligt dit voor thee anders. Bij thee maakt het voor de versheid van het product niet uit of het verwerkingsproces in Nederland of daar plaatsvindt. En waar bij koffie de carbon footprint omhoog schiet als je brandt in het land waar deze wordt geoogst, is dit effect bij thee er nauwelijks. 

Biologische thee

Door thee biologisch te verbouwen wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken komt er meer ruimte voor planten en dieren om te groeien. Dit komt planten en dieren die in de omgeving leven ten goede. Wij vinden het van belang om een goede balans te vinden tussen opbrengst en hulpmiddelen om de oogst te vergroten. 

Tea of Life op kantoor?

Wil je Tea of Life op kantoor aan je klanten en collega’s aanbieden? Probeer dan eerst eens de assortimentsbox. Die kun je daarna aanvullen door de thee per verpakking van 25 enveloppen te bestellen. 

Klik hier voor het overzicht van al onze theesoorten.