Skip to main content
Nieuws over koffieNieuws over Pure Africa

De uitslag van de smaaktest: de Wildebras officieel direct trade

By 1 september 2021september 10th, 2021No Comments

Voor de echte koffieliefhebber organiseerden we deze zomer de Wildebras smaaktest. Het is je vast niet ontgaan dat het onze ambitie is om al onze koffies direct trade te maken. Daardoor kunnen we koffieboeren in Afrika een betere prijs voor de koffie betalen. We ontwikkelden een nieuwe melange zodat we de Wildebras ook direct trade konden maken en deden een oproep om deel te nemen aan onze smaaktest. Het aantal reacties was overweldigend en de betrokkenheid overtrof onze verwachtingen!

De reacties op de vernieuwde melange van de Wildebras

We verstuurden de koffie naar de deelnemers en analyseerden de uitkomsten van de enquête na de vakantieperiode, zodat alle deelnemers de kans kregen om de vragenlijst in te vullen. De stemmen zijn geteld en de uitslag is binnen. We hebben goed nieuws: de melange is erg goed beoordeeld! Bovendien verkiest het merendeel van de Wildebras drinkers deze vernieuwde melange boven de huidige Wildebras. En daar zijn we hartstikke trots op!

De Wildebras vanaf nu direct trade

We ontvingen zoveel enthousiaste reacties dat we het gaan doen! De Wildebras wordt direct trade, waardoor we meer positieve impact maken voor Afrikaanse koffieboeren. We kopen koffies voor deze vernieuwde melange rechtstreeks in bij de boerencoöperaties. Dit betekent letterlijk dat er minders schakels in onze keten zijn. Minder schakels = minder verspilling in marge. We creëren meer transparantie in het proces. Door koffie direct in te kopen voor een betere prijs, weten we zeker dat de opbrengst van onze vernieuwde Wildebras koffie bij de boer terechtkomt.

De smaak van de vernieuwde Wildebras

De vernieuwde Wildebras is vanaf nu verkrijgbaar en de koffie is officieel direct trade! Bij het melangeren van de koffie hebben we gezocht naar een krachtige koffie: een echte Wildebras. In de nieuwe melange proef je tonen van chocolade, noten en kruiden. We combineren de mooie smaken van Rwandese Arabica met een klein percentage Robusta uit Oeganda. Durf jij deze nieuwe Wildebras aan?

Bestel en ontdek de vernieuwde Wildebras. Vanaf nu verkrijgbaar! Wil je alle koffies proeven? Bestel dan een proefpakket koffiebonen.