Skip to main content
direct trade coffee

Bestel een koffie cadeaupakket

By 28 oktober 2021No Comments

Kies eens iets anders dan een fles wijn of bos bloemen. Bestel een koffie cadeaupakket voor je volgende verjaardag of jubileum. Bijna iedereen drinkt koffie thuis, dus je weet praktisch zeker dat je het goede cadeau geeft. Onze koffies zijn medium gebrand en hebben een vol smaakprofiel.

Voor elke koffiedrinker een karakter

Bij Pure Africa hebben we vijf koffiekarakters. De Wildebras, De Waaghals, De Bergkoning, De Allemansvriend en De Vurige Krijger. Ze komen allemaal uit oost Afrika en hebben dezelfde hoge kwaliteit als basis. Elke koffie is aan de hand van de karakters samengesteld. Zo is De Allemansvriend een volle rond koffie met tonen van chocolade en heeft De Wildebras een beetje robusta die zorgt voor een kruidige smaak.

Een koffie cadeaupakket met impact

Het leuke van een Pure Africa cadeaupakket geven is dat je er een verhaal bij kunt vertellen. Over koffieboeren en investeren in een goede handelsrelatie. Het gaat ons bij Pure Africa om samenwerken met boeren en de winst zo eerlijk mogelijk verdelen.

Microkredieten

Sinds de oprichting van Pure Africa in 2012 investeren wij van elke kilo koffie €1,- in microkredieten. Leningen van rond de €1.000,- die we verstrekken aan koffieboeren. Zij betalen 6% rente, terwijl 25% rente gebruikelijk is. Het geld gebruiken boeren om land te kopen en hun plantages uit te breiden. Uit onderzoek in samenwerking met Wageningen University blijkt dat koffieboeren de Pure Africa leningen meer gebruiken voor lange termijn investeringen.

CPF Ineza in Rwanda is een van onze partnerbanken

Direct inkopen voor een eerlijke prijs

Het doel van Pure Africa is om in 2025 alle koffie rechtstreeks bij coöperaties van koffieboeren te kopen. Op dit moment hebben we twee koffies waarmee we dat al doen. We betaalden in 2020 met $5 meer dan twee keer de wereldmarktprijs. Samen met de coöperaties hebben we uitgerekend dat hun winst $1,60 per kilo is.

Wat is de concrete impact hiervan? Een van de coöperaties heeft uit de winst een oude lening van $100.000 afbetaald waarover zij 18% rente per jaar betaalden.

Geef een cadeau met een mooi verhaal. Dat is altijd leuk om te krijgen. Op onze blog kun je verhalen van koffieboeren teruglezen en hoe zij leningen hebben geïnvesteerd.

Samenstellen van een cadeaupakket

Je kunt ervoor kiezen om een proefpakket koffiebonen cadeau te doen. Maar je kunt er ook voor kiezen om van twee verschillende soorten een kilo te geven. Stel zelf je pakket samen in onze webshop.