Skip to main content
MicrokredietenRwanda

Bezoek aan Rwanda in foto’s

By 23 maart 2017maart 27th, 2017No Comments

Tijdens ons bezoek aan Rwanda in maart 2017 hebben we natuurlijk een aantal koffie coöperaties bezocht. In deze fotoreportage zie je hoe het er aan toe gaat bij zo’n coöperatie.

Koffieboeren in Rwanda brengen hun oogst naar het coffee washing station van de coöperatie waarbij ze zijn aangesloten.
Deze boer brengt zijn oogst van de dag naar het coffee washing station. In Rwanda geldt een door de staat vastgestelde prijs. Dit bedrag krijgt hij meteen uitbetaald. Later in het seizoen, als de opbrengst van de coöperatie goed is geweest kan er nog een bedrag bovenop komen.Koffiebonen groeien in een rode koffiebes.
Dit is het begin van je kopje Afrikaanse koffie. Zo ziet koffie eruit als het net geoogst is. Er groeien in iedere koffiebes twee bonen. Als de bessen mooi rood zijn kunnen ze worden geoogst. Op deze foto zie je dat sommige bessen net te vroeg zijn geoogst.Kwaliteitscontrole van de koffie oogst
Nadat de bessen zijn geplukt en gewogen worden ze op een bed uitgestrooid. Hier vindt de eerste kwaliteitscontrole plaats. Groene bessen worden gescheiden van de rode bessen.

Koffieboer levert zijn oogst af bij de koffiecoöperatie
Deze koffieboer komt zijn oogst per zak op de fiets brengen. Soms moet een boer 15 kilometer fietsen met die zak op z’n bagagedrager. De weg is hobbelig en bestaat uit zand of (als het regent) modder. Voor de bessen is zo’n tocht natuurlijk niet de beste manier om vervoerd te worden.

Meer weten over wat Pure Africa doet in Rwanda? Klik hier