Skip to main content
MicrokredietenRwandaVerstrekte microkredieten

Jean de dieu Bizimana | Koffieplantage | €1.000,-

By 24 mei 2018oktober 25th, 2018No Comments
Deze lening is de dag voor ons bezoek verstrekt. Qua data over de lening valt er dus nog niet zoveel te zeggen. Wel een mooi moment voor een nulmeting! Jean de Dieu heeft een microkrediet afgesloten van €1.000,- met als doel om zijn plantage uit te breiden van 300 naar 900 koffiebomen.

Jonge ondernemer, goede koffie

Er zijn twee dingen die mij meteen opvallen aan Jean en zijn plantage. Hij is 35 en daarmee een relatief jonge ondernemer. En op de foto hierboven kun je heel goed zien dat zijn plantage er goed bij staat. Iets wat me sowieso opvalt aan de regio Rutobwe, waar Jean woont. Het duidt op een goed kennisniveau over het verbouwen van koffie.

Maandinkomen: €250,-

Dat Jean de lening gaat terugbetalen betwijfelen we geen moment. Zijn maandinkomen is €250,- en dat is afkomstig uit zijn winkel waarvoor hij geen enkele lening heeft. Dit maandinkomen moet hem in staat stellen om zijn lening binnen een jaar, na de volgende oogst, meteen af te betalen. Nu eens kijken of hij dat waar kan maken!

Update september 2018

Enkele maanden na het afsluiten van de lening heeft Jean de eerste €20,- afbetaald en heeft hij ook €20,- rente betaald. De koffieoogst is grotendeels binnen dus dit zou ook moeten kunnen. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht