Skip to main content
Ondernemen in AfrikaRwanda

Pure Africa opent koffiebar in Kigali Rwanda

By 8 november 2018No Comments

Na anderhalf jaar voorbereiding is het dan eindelijk zover! We gaan onze eigen Pure Africa koffiebar openen in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Binnenkort kun je Rwandese koffie drinken met een fantastisch uitzicht over de groene heuvels van Kigali. Er komt een prachtig dakterras tussen de bomen met uitzicht op downtown. Naast koffie gaan we ook smoothies en broodjes serveren aan onze gasten.

50/50 samenwerking

We zouden dit niet kunnen doen zonder lokale partners. Om een koffiebar te runnen moet er iemand dagelijks aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat gasten zich thuisvoelen en de koffie lekker smaakt. Daarom werken we samen met Judith en Leonard, die we al tijdens onze eerste reis naar Rwanda in 2015 hebben ontmoet.

Leonard heeft veel verstand van koffie en is ook manager van de koffiecoöperatie waar straks onze koffie vandaan komt. Judith zal de dagelijkse leiding op zich nemen en ervoor zorgen dat het onze gasten aan niets ontbreekt.

Airbnb kamers

Onze droom begon met een koffiebar. Toen we uit die droom wakker werden bleken de huurprijzen in Kigali ongeveer net zo hoog als in Amsterdam. Met alleen koffie zou het moeilijk worden. Na het bezoeken van een aantal potentiële locaties voor de koffiebar kwamen we al snel op het idee om de combinatie te maken tussen koffiebar en Airbnb verhuur. Veel mooie locaties met een tuin in Kigali hebben een groot huis. Met de verhuur van de kamers erbij werd de business case ineens een stuk beter.

In totaal komen er vijf kamers met slaapplek voor 13 personen. Voor onze gasten creëren we in de tuin een plek waar zij kunnen ontspannen. Bij het ontbijt krijgen de gasten er een gratis uitzicht over Kigali bij.

Koffie uit Rwanda

De koffiecultuur in Rwanda is sterk in ontwikkeling. Tot een paar jaar geleden werd koffie alleen geëxporteerd. We ontmoeten regelmatig boeren die nog nooit geroosterde bonen hebben gezien of een kop koffie hebben gedronken van Rwandese bonen.

Wij gaan onze Waaghals uit Rwanda ook in Rwanda branden en schenken.