Skip to main content
Microkredieten

We gaan in tomaten en bananen

By 11 november 2015maart 5th, 2016No Comments

Twee nieuwe microkredieten verstrekt in Rwanda

Deze week hebben we twee microkredieten verstrekt in Rwanda. De ondernemers Viateur en Janvier hebben een krediet gekregen zodat ze kunnen investeren in hun plantages. Dit moet hen in staat stellen om bij de komende oogst een grotere opbrengst te genereren.

Bananenplantage

Viateur heeft een bananenplantage. Met het microkrediet koopt hij nieuwe planten en gaat hij een agronomist inhuren. Zo wil hij de opbrengst van zijn oogst vergroten. Op de foto bij dit artikel is goed te zien dat Viateur een nette plantage heeft. Dit geeft extra vertrouwen in hem als ondernemer.

Tomaten

Het tweede microkrediet gaat naar de tomatenplantage van Janvier. Net als banaan een gezond product. Bij Janvier lijkt de uitdaging nog wat groter te zijn. Zijn plantage ziet er niet zo netjes uit als die van Viateur. In zijn aanvraag geeft hij zelf aan dat hij de grond en de planten wil verbeteren. Hiervoor gaat hij een agronomist inhuren. De bedoeling is ook om de omvang van de plantage te vergroten.

Janvier is een echte ondernemer. Naast zijn agrarische activiteiten heeft hij een motortaxi. Zo spreidt hij zijn inkomen en hij kan de werkzaamheden op elkaar afstemmen.De gezamenlijke lening bedraagt ruim € 1.000,-. Met dit bedrag kunnen zij flink investeren. Janvier en Viateur betalen een rente van 6%. Dit is een groot contrast met de gangbare 25% rente die ondernemers normaal betalen.